teisipäev, 16. mai 2023

Maasikaprojekt on selleks aastaks läbi saanud.

Sellekevadine projekt Maasikasõbrad pani punkti 14.05.2023. Meie Kollase Katriini ja punase Pipi tulemused numbrites. Kollane Katriin (tolmeldatud): Esimene õis: 27.03 Esimene vili tekkis:3.04 Esimene vili valmis: 2.05 Õite koguarv: umbes 26 (projekti lõppedes algas Katriinil uus õitering). Valminud viljad: 16. Punane Pipi ärkas meil kuu aega hiljem: Esimene õis: 24.04 Esimene vili tekkis:2.05 Esimene vili valmis: - (on 15.05 juba peaaegu punaste seemnetega valmimas). Õite koguarv: umbes 12 Valminud viljad:- Täname kõiki Räpina Aianduskooli inimesi, kes meile selliseid vahvaid projekte võimaldavad.
Meie endi külvatud kuumaasikate seemned jõuavad see nädal pikeerimise/õue istutamiseni.

teisipäev, 2. mai 2023

Käes on maikuu

Lasteaeda saabudes nägime, et meie maasikad on lausa lontis. Sama näitasid ka meie kurgikesed. Päike oli väga usinalt paitanud ning taimekeste veevarud kokku kuivatanud. Ruttu kastekann kätte ja taimekestele juua andma! Lõunaks olid taimed juba pisut toibunud. Marjarindel on meil kena kollane saak saadud - kohe mitu marja juba. Punane Pipi läks samuti õitsema ja esimesed viljaalged on juba nähtavale ilmunud. Kollase Katriini marjad pakkusid palju avastamis- ja nuputamisrõõmu. Millal siis kollane maasikas ikka päris valmis on? Ju sai õige aeg, sest marjad kuulutati üksmeelselt maitsvateks. Ootame järgmisi maiustamishetki.

esmaspäev, 10. aprill 2023

Pühade kolm päeva õnnelikult üle elatud.

Munadepüha kolm päikeselist päeva tegid murelikuks, et kuidas ikka meie Katriinil ja Pipil seal akna peal läheb. Esmaspäeva hommikul olid taimed pisut lontis olemisega ning kurtsid hirmsa kuuma ja päikesepaiste üle. Õnneks olid sõbrad Kallad oma suurte lehtedega pisut varjuks.
Juba kaks kuud on sõbrad meie aknalaual end soojendanud ja laste hella hoole all kasvanud. Tasuks hakkab Katriinil juba esimene mari looma. Kuigi ega me õieti ei tea, milline see kollane valmis mari välja peaks nägema. Ootame veel natike.

esmaspäev, 27. märts 2023

Tiigrikutsude Katriinil on kaks õit.

Täna rühma tulles avastasime, et meie Katriinil on tervelt kaks õienuppu avanenud. Sudisime pisut tolmeldada pintsliga.Lapsed alustasid jutukese koostamist, kuidas kaks maasikat läksid seiklema. Esmased ideed said paberile joonistatud.

esmaspäev, 13. märts 2023

Sammuke kevade poole.

Tiigrikutsud avastasid oma maasikataimede pealt täna kahte sorti pahalasi. Mõlemad olid liiga tillukesed pildile püüdmiseks, kuid ühed suutsime tuvastada rohelise värvuse järgi lehetäideks. Teised olid mingis kiired hallid lendavad tegelased. Taimed kolisid karantiini teisele aknalauale ning ootavad tõrjevedelikke.